Bedrijfsauto leasen of kopen?

Welke auto past bij jou?

We zijn goed in het vinden van kwalitatief goede jong gebruikte auto’s in alle klasses. Allemaal auto’s met weinig kilometers of de beste leaseprijs en kwaliteitsverhouding. Je krijgt een idee wat het ongeveer maandelijks kost en daarna vul je de offerteaanvraag in en zoeken wij uit of het ook mogelijk is. Klanten waarderen deze service met een dikke negen op Feedback Company!

Klantscore 9,5
4.5/5

Wij zijn sterk in financial lease en werken met een voorraadbestand van bijna 10.000 jong gebruikte auto's. Auto's die al bij onze dealers in Nederland staan en die onderweg zijn vanuit het buitenland.

Robert van FinancialLeaseMKB.nl

Leasen of kopen

Sta je op het punt om een bedrijfsauto aan te schaffen? Dan wil je ongetwijfeld alle voordelen en nadelen weten. Wat is het slimste, wat is de goedkoopste keuze..

Als ondernemer bent in de bouw, met een webwinkel, een hovenier, een bloemist of in de logistieke sector kun je nauwelijks zonder je eigen bestelbus. Ook als je in de dienstensector veel bij de weg bent is een auto van groot belang. Dat je een auto wilt is misschien al duidelijk maar ga je kopen of leasen?

Als we het beste antwoord moeten geven wat interessanter is voor een MKB bedrijf of ZZP’er. Een bedrijfsauto leasen of kopen? Dan kunnen wij voor 80% van de ondernemers adviseren om te leasen. Wanneer je een auto moet aanschaffen gaat dat vaak te koste van voorraad die je kunt inkopen of andere investeringen die je per direct meer opleveren dan een auto. Een auto kopen is altijd goedkoper dan leasen, maar toch adviseren wij leasen en dan vooral voor financial lease. Waarom? We leggen het uit.

Ga een bedrijfsauto kopen als je het geld op de bank hebt en daarnaast voldoende liquiditeit over houdt voor andere zaken. Voorzie je een periode waarbij je extra geld achter de hand wilt houden dan adviseren wij om jouw bedrijfsauto te leasen op basis van financial lease.

Voordeel bedrijfsauto met financial lease

Een bedrijfsauto leasen is duurder dan een bedrijfsauto kopen, maar bij kopen moet het bedrag voor de auto wel in een keer betaald worden. Kortom je hebt daarna wel een deuk in je liquiditeit, uitzonderingen daar gelaten. Ook wanneer je zelf voldoende liquiditeit hebt om de auto te kopen kan het soms interessant zijn om de auto te leasen omdat je daardoor kosten maakt en deze kosten weer kunt afzetten tegen je winst. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder winstbelasting. Bij financial lease contract ben je economisch eigenaar van de auto en kun je deze dus ook afschrijven op je balans. 

Hieronder alle voordelen op een rij voor het leasen van een bedrijfsauto met financial lease:

 • Je bent economisch eigenaar van de auto
 • Je bepaalt zelf de looptijd van het leasecontract
 • Geen (hoge) investeringskosten
 • Liquiditeitspositie blijf intact
 • Profiteer van fiscale voordelen
Grijsbach Advies
Lees verder
"Heldere voorwaarden en snelle communicatie. Tevens goed bezig met vinden van beste aanbieding".
Dhr. Aalbrecht
Lees verder
"Bij de aanvraag 2 offertes ontvangen. Beide offertes waren prima! Binnen 3 dagen met weekend ertussen waren wij op de weg".
T. Timmers
Lees verder
"Snelle reactie en support. Ze denken mee met je persoonlijke situatie en wensen. Zeer tevreden!"

Verschil financial lease of operational lease

De grootste verschillen tussen operational lease en financial lease zit in de leaseovereenkomst. Bij een financial lease contract ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, belasting en onderhoud van de auto. Bij operational lease is dit niet het geval.

Wil je meer betalen voor alle service waarbij je de bedrijfsauto als het ware huurt dan is operational lease interessant. De auto komt dan niet op de balans. Je wordt helemaal ontzorgt, maar je betaalt daar ook voor.

De reden dat veel van onze klanten overstappen van operational lease naar financial lease heeft te maken met het ‘economisch eigenaarschap’ van de auto en ook de eindafrekening die soms zeer hoog kan zijn bij het inleveren van de leaseauto, ook tussentijds. Hieronder de belangrijkste verschillen op een rij:

 • Recht op investeringsaftrek
  Fiscaal afschrijven
 • Geen kilometerbeperking
 • Direct (economisch) eigenaar van de auto
 • Recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs

Het neemt niet weg dat je wel precies weet waar je aan toe bent bij operational lease als je niet afwijkt van de basisafspraken. Een bedrijfsauto die je gaat leasen op basis van financial lease is gewoon van jou. Je rijdt er zoveel mee als je wilt en zo lang je wilt.

Alles is hier auto

Al onze werkzaamheden hebben raakvlakken met de automotive branche. Van autoverzekeringen tot aan het verstrekken van leasecontracten. Wij voorzien MKB ondernemers en ZZP’ers vooral van een mobiliteitsoplossing. Soms privé maar meestal voor de zaak. De een komt voor een auto voor zichzelf, de ander voor een werknemer of het gehele wagenpark.

Bedrijfsauto voor een MKBbedrijf of ZZP'er leasen

Ons doel is om zo snel mogelijk de juiste auto te vinden en daar het scherpste leasetarief aan koppelen. Vooral snel schakelen zorgt voor een glimlach op het gezicht van onze klanten, vaak verbaasde gezichten omdat het meestal sneller rond is dan verwacht wordt. Met een groot netwerk aan dealers en dagelijkse vernieuwing van de voorraad bedrijfsauto’s en personenauto’s kunnen we jou als klant laten kiezen uit meerdere opties. Daarom plaatsen veel MKB ondernemers of ZZP’ers een specifieke zoekvraag van een auto.

Alles weten over autolease?

Wil je alle ins-en-outs weten? We hebben een kennisbank ingericht met alle informatie over autolease, financial lease, de voor en nadelen en voor welk type ondernemer het leasen geschikt is, waaraan je moet voldoen etc. 

In elke klasse een jong gebruikte auto om zakelijk te leasen

Weinig kilometers, dealeronderhouden, 0-5 jaar oud.

Leaseprijs al vanaf €149 per maand

Geen idee?

Heb je geen idee welke auto geschikt is voor jou? Je weet wel hoeveel je maandelijks wilt besteden? Laat ons jouw beste opties uitzoeken aan de hand van hoeveel je rijdt, wat je wensen zijn, type vervoer en werk. Gratis en vrijblijvend.