Financial lease
Financial lease voor MKB en ZZP
Financial lease is voor veel ondernemers MKB of ZZP een interessante manier van zakelijk rijden waarbij het werkkapitaal gewoon nog in het bedrijf blijft zitten. Autokan staat bekend om haar slimste financial leasedeals voor ondernemers in het MKB of ZZP.
Meer informatie over leasen per bedrijfsentiteit:
- ZZP’er / eenmanszaak
- VOF
- Auto leasen met een BV
- Auto leasen maatschap
Jong gebruikte auto leasen op de zaak
Soms is het even lastig de juiste route te bedenken. Waar start je als je graag een auto voor de zaak wilt? Ga je een auto kopen of een auto leasen en welke vormen zijn er. Eigenlijk proberen we je het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bekijk ons enorme aanbod van jong gebruikte lease occasions. Zit jouw gewenste auto erbij vul dan de vrijblijvende financial lease offerte in en wij zoeken vrijblijvend uit wat het jou maandelijks gaat kosten.
We zijn een onderdeel van Autokan. Autokan ken je vast wel. Je hebt de grote autosites zoals Autowereld, Gaspedaal, Autoscout etcetera waar je een auto kan vinden en kopen, maar je wordt bij lease vaak doorverwezen naar Autokan. Daar vind je gelijk een leaseauto met een leasebedrag per maand. Voor de meeste auto’s die op deze sites ziet verzorgen wij financial lease deals en met name voor jonge bedrijven. MKB en ZZP lease is dan een specialiteit als autolease maatschappij.
Landelijke dekking
Wat betekent dit voor jou? Wij doen zaken zonder tussenkomst van andere partijen. Je vindt bij ons een groot en voordelig lease aanbod van personenauto’s en bedrijfswagens door heel Nederland. Het netwerk van Autokan is heel groot en we vertegenwoordigen autodealers in alle provincies. Wij zijn daardoor altijd dichtbij. Via onze dealers of rechtstreeks via ons is eenvoudig een financial lease aanvraag te doen. Ook voor starters!
Ga je voor een Autokan financial lease deal dan ben je direct economisch eigenaar van jouw nieuwe auto. Zo kun je meteen profiteren van allerlei fiscale voordelen. Als je eerst wilt weten wat je zelf wilt berekenen dan kun je starten met de leasecalculator (of die onderaan deze pagina). Of je gaat gelijk op zoek in de voorraad van jong gebruikte leaseauto’s en vraagt daarna of het mogelijk is en vooral hoe dit mogelijk is.
Auto financiering in de BV, VOF of als eenmanszaak
Hoe financier je een auto
- Je kunt een auto financieren met eigen vermogen (spaargeld)
- Je kunt een auto financieren via een autolening zoals bank of kredietverstrekker
- Je kunt een auto leasen met operational lease (vergelijkbaar met huur)
- Je kunt een auto leasen met financial lease (auto op de balans, economisch eigenaar)
Financial Lease zonder aanbetaling
Bij inruil en bij specifieke vaste leasetermijnen is het mogelijk om niet aan te betalen. Onze financial lease specialist berekent graag vrijblijvend en gratis samen met jou wat er mogelijk is.
Slagingskans leaseauto acceptatie?
Leasen zonder cijfers
Wij merken dat een financial lease contract voor een serieuze zzp’er en mkb’er met een aantoonbare goede business vrij gemakkelijk te realiseren is. Een aanbetaling of inruil helpt altijd. Zo kun je ook als starter bij ons terecht.
Voor financial lease advies en calculatie werken wij samen met Autokan. Samen kunnen wij u van het beste advies en leasetarief voorzien. Wij kunnen de scherpste en slimste leasedeal regelen door in te gaan op jouw wensen, met je meedenken en vooral naar de toekomst kijken wat de beste investering is, dus ook de beste besparing op de langere termijn. Je kan bij ons een aanvraag doen zonder cijfers in te leveren.
Leaseauto door de bank laten financieren?
Ga je voor een autolening bij een bank dan is de kans dat u deze autolening ook toegewezen krijgt niet groot. Banken lenen liever geld voor de aanschaf van een auto. Een bank rekent een rente en er gaat veel papierwerk aan vooraf. We zien weinig klanten die via de bank een financiering voor een auto krijgen.
Bij leasen heb je een aantal vormen waarbij operational lease een andere vorm is van huren. De auto blijft van de leasemaatschappij en je betaalt maandelijks voor het rijden, onderhoud en rente, afschrijving en als je te veel kilometers rijdt dan betaal je extra. Aan het einde van het leasetermijn kun je nog een rekening krijgen voor schade, achterstallig onderhoud of een naheffing op overschrijding van kilometers. Voor kort leasen en weinig kilometers rijden is (shortlease) vaak wel interessant, niet als je veel rijdt.
Als je zelf eigenaar wilt zijn van de auto
Bij financial lease betaal je elke maand een bedrag om de auto te rijden. De auto staat bij aanschaf ook op de balans. Je bent economisch eigenaar van de auto. Je betaalt de dealer, leasemaatschappij of leasebank het maandelijks tarief, rente en aflossing. Dit is in bijna alle gevallen vele malen goedkoper dan operational lease. Je betaalt uiteraard wel voor het onderhoud van de leaseauto. Heb je binnen het leasetermijn een andere auto nodig dan kun je de auto gewoon weer inruilen.
Er zijn meerdere termijnen waarin je kunt betalen en aflossen. Hoe langer het aflossingstermijn, bijvoorbeeld 60 maanden, hoe lager de maandelijkse kosten. De rente zal dan wel hoger zijn. Je doet immers langer over het terugbetalen van het totaalbedrag van de auto.
Financial lease bijtelling
Een veelgestelde vraag gaat over de bijtelling financial lease. Hoeveel bijtelling heb je bij elektrisch rijden, hybride, diesel, benzine etc. Vergeet in ieder geval bij de overweging van een leaseauto niet om bijtelling in te calculeren.
In ieder geval geldt: Als je namelijk meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in een bedrijfswagen dan dien je dit aan te geven. Kilometerregistratie is dan een must. De Belastingdienst beschouwt privé rijden dan als loon in natura.
Er zijn bijtellingstarieven van toepassing:
- 8% financial lease bijtelling voor elektrische auto’s tot 45.000,- .
- Boven 45.000,- wordt over de meerprijs 22% bijtelling gerekend.
- 22% bijtelling voor alle overige auto’s, inclusief hybride voertuigen.
Het percentage vermenigvuldig je met de cataloguswaarde van de auto. Dit bedrag wordt vervolgens opgeteld bij jouw inkomen. Hierover betaal je dan belasting.
Hoe zit het bij autolease met aanschafbedrag en slottermijn?
Om het maandbedrag van de leaseauto te verlagen kun je jouw huidige auto inruilen of spaargeld inbrengen. De waarde die je bijlegt verlaagd net als bij de koop van een auto de totaalprijs. Als je weet dat jouw onderneming aan het einde van de looptijd geld over heeft dan kun je ook kiezen voor een slottermijn. Dat bedrag betaal je aan het einde van de rit. Je kunt de auto eerst afschrijven en de betaalde btw terugvorderen. De rente die moet worden betaald is aftrekbaar bij de belasting. Het lijkt daarbij veel op een hypotheek op een woning. Als je kiest voor financial lease en het leasetermijn is afgelopen kun je gewoon met de auto doorrijden.
Er zijn meer voordelen. Mocht je een bestelauto, bedrijfsbus of personenauto willen leasen die als taxi, koeriersdienst ingezet wordt. Bij financial lease kun je dan ook aanspraak maken op investeringsaftrek. Dit kan al oplopen tot 28% van het aanschafbedrag.
Hoe haal ik het maximale uit mijn leasebudget?
Lease auto voor de stad of lange afstanden?
Woon je in de stad met weinig parkeergelegenheid of leg je alleen maar korte afstanden af dan zijn jouw wensen anders dan bij grote afstanden en veelvuldig gebruik. Je zou dan kunnen kiezen voor een kleine, zuinige wagen kiest en geen gigantische SUV of andere zware auto.
Maak voor jezelf een overzicht van alle verplaatsingen waar je op dit moment de auto voor gebruikt en het komende jaar. Denk aan dagelijkse woon-werkverkeer, familiebezoekjes, naar de sportschool, kinderen naar school brengen etc. Vergeet niet om het aantal mensen te tellen die in de auto zitten. Heb je geen kinderen of gebruik je de auto niet privé dan is het veel voordeliger rijden om een hatchback of korte auto te rijden dan een SUV of station die duurder is in de belasting en vaak ook in cataloguswaarde.
We krijgen dagelijks vragen hoe de klant zich het beste kan voorbereiden op de zoektocht naar een geschikte leaseauto. Onderwerpen als ideale leasetermijn, of een auto geschikt is voor het werk en afstanden die je aflegt etc. Maar hoe haal je het maximale uit je leasebudget?
Meer waarde voor jouw leasebudget
De waarde na jouw leasetermijn is ook belangrijk
Na de leaseperiode van financial lease is de auto economisch gezien van jou. Je kan na het leasetermijn in de auto blijven rijden of inruilen voor een nieuwe (lease)auto. Wil je na het termijn de auto gaan inruilen denk dan eens aan de restwaarde.
Het juiste type motor, brandstof (tegenwoordig elektrisch of benzine), metallic lak, airco, een automatische versnellingsbak, parkeerassistent en lederen bekleding zijn waardevaste opties die invloed hebben op de leaseprijs van een auto. Een ingebouwd navigatiesysteem heeft ook een gunstige invloed op de leaseprijs van de auto omdat de restwaarde van een auto met deze opties vaak hoger uitvalt. De afschrijving is namelijk de grootste kostencomponent van een leaseauto. Het is daarom goed om te kiezen voor een auto met de juiste eigenschappen, opties en accessoires voor een goed restwaarde
Hoe zit het met de eigen bijdrage?
Jong gebruikte auto leasen of niet?
Het is slim om een jong gebruikte auto te leasen
Gebruik je jouw leaseauto ook privé? Sommige werkgevers vragen een eigen bijdrage om de leaseauto te gebruiken. Als de eigen bijdrage is benoemd als bijdrage wegens privégebruik, dan kan de bijtelling worden Als een werknemer uit dienst gaat, een bedrijf failliet gaat of tussentijds een auto wisselt gaat een leaseauto terug naar de leasemaatschappij. Deze jong gebruikte tweedehands leaseauto’s worden dan aangeboden en kun je als occasion leasen. Een auto met de kop eraf leasen kan heel interessant zijn omdat de leaseprijs lager is of je kan voor hetzelfde leasetarief een grotere of ‘duurdere’ auto leasen in plaats van een nieuwe kleinere leaseauto.
Een andere voordeel van occasion lease is de beschikbaarheid van een auto. De auto staat in de meeste gevallen al klaar om te weg op te gaan. De auto is in de meeste gevallen goed onderhouden, heeft nog allerlei garanties en je zou de auto ook voor een kortere termijn kunnen leasen. Een ander bijkomend voordeel kan zijn dat de bijtelling lager uitvalt omdat de auto al eerder op kenteken is gezet.
In elke klasse een jong gebruikte auto om zakelijk te leasen
Weinig kilometers, dealeronderhouden, 0-5 jaar oud.
Leaseprijs al vanaf €149 per maand
- Ideaal voor mobiele ZZP'er en MKB'er
- Maximaal 3 jaar oud
- Zuinig en lage wegenbelasting
- Binnen 48 uur rijden
- Laagste leaseprijs garantie
Geen idee?
Heb je geen idee welke auto geschikt is voor jou? Je weet wel hoeveel je maandelijks wilt besteden? Laat ons jouw beste opties uitzoeken aan de hand van hoeveel je rijdt, wat je wensen zijn, type vervoer en werk. Gratis en vrijblijvend.